Nasjonaldagen
Solen kaster et rødt skjær over storbyen. Noen sover,  andre haster til skole og jobb. En sløyfe i rødt, hvitt og blått festes på kjolekanten og en spesiell atmosfære fyller omringelsene. Mens morgenkulden fortsatt holder taket bak hjørnene, trenger solen gjennom og lover en fin dag, finpussede sko gjør dagens første marsj. 
 
Rommet er fylt av lukter av ferske bakevarer, nystekte pannekaker og morgensol. Gode kaker, Freia melkesjokolade og ekte brunost. En champagnekork popper, og farger som betyr mer enn bare betegnelser gir et gjenskinn i blide fjes. Kongen kom på besøk. Dagen kan begynne.
Kjente, ukjente, nære, fjærne. I dag er vi alle ett; kveldssolen, sneen og isbreen. En fløyte blåses av. Først i verden.
Sonja og Harald Gratulerer med dagen. Kjente ord blir sunget, gamle minner blir snakket. Så langt borte, men likevel så nært. Aldri før har det røde vært så sterkt det blå så dypt og det hvite så rent. Og aldri før har man på samme måte savnet pølser fra Gilde, Lollipopp, øreskjærende korps og halvbevisste ungdommer i rød drakt.
"...Møter du landet i trefarvet drakt
svøpt i et gjenskinn av flaggets farveprakt.
Se en hvitstammet bjerk oppi lien
rammer stripen av blåklokker inn
mot den rødmalte stuen ved stien
det er flagget som vaier i vind.
Ja, så hvit som det hvite er sneen
og det røde har kvellsolen fått
og det blå gir sin farve til breen
det er Norge i rødt, hvitt og blått."


Er det ikke rart hvor EKSTRA Norsk man blir når Nasjonaldagen, selveste 17.Mai, er så langt hjemmefra?3 kommentarer

babsi

19.mai.2010 kl.18:47

Sehr guter Artikel. Übrigens ist Dein Blog immer einen Besuch wert. Ich komme gern wieder hier vorbei.

Fotograf Christine Wendelborg

19.mai.2010 kl.21:22

Så ut som du hadde en fin 17.mai laaaaangt der borte! Hurra hurra for Norge. Man blir nok litt mer knyttet til Norge av å bo i et annet land. Det ble jeg:)

Mutter'n

19.mai.2010 kl.21:26

Fine ord Hannemor, det er sikkert veldig spesielt og ikke minst fint å feire nasjonaldagen så langt unna. Klemmer fra mamma

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

23, Lardal

Freelance grafisk designer. Studerer for tiden en BA - Grafisk Design i Auckland, New Zealand. Tar gjerne på meg designoppdrag av de fleste slag (trykk, web etc). Send e-post til comatosedesign(a)gmail.com om det er interesse. Hjemmeside: www.comatosedesign.com

Norske blogger

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits