Lucas er ferdig!

På onsdag var deadlinen for Illustrasjonsoppgaven vår. Det har vært et stort press og mye jobb for å bli ferdig, og selv om jeg tenkte at jeg lå bra an så ble det en sen kveld/tidlig morgen før jeg fikk sovet to timer for å så stå opp igjen for å skrive Rationale (forklaring) på hvorfor jeg gjorde som jeg gjorde+bakgrunnen til karakteren. Fant når jeg kom hjem og ryddet ut at jeg hadde glemt noen tegninger i tegneblokka mi..yey...not. Uansett. Her er bakgrunnen for karakteren:

Lucas er basert på hvordan barn i dag kan være "pakket inn i bomull". Hans mor er veldig overbeskyttende og redd for hver minste ting som kunne skade hennes lille baby. Hun er bekymret for sykdommer ingen noensinne hørt om, basert på høyst usannsynlige grunner, kidnappende terrorister, psykiske skader på barn forårsaket av negative erfaringer og ord og så videre. Lucas er derfor ikke tillatt å ha noen farlige leker, delta i idretter, eller gå steder alene. Dette gjør selvfølgelig  Lucas like paranoid som sin mor, og han er redd for alt han ikke gjenkjenner. En av de eneste leker som Lucas har er en maskinvaskbar, Kiwi bamse. Hans mor vasker hans Kiwi hver uke for å unngå bakterier, som har gjort at den har en merkelig form og "pelsen" har blitt rufsete.Kiwien er Lucas lille beskyttelse og "tøffe" kamerat (courage-buddy). Han mener Kiwien beskytter ham fra alle de skumle ting i verden. Lucas har ikke en far, men han har en onkel som forsøker å gjøre Lucas til en normal gutt, som er med i sport og skitne til klærne. Det er derfor han har på seg All Blacks skjorten. Men det er klart at Lucas er ikke den type barn som vil bli sett på et bane, mens han skriker høyt og banker ned sin motstander som en liten okse. Dete er en stor kontrast til hans personlighet.

(det er for det meste oversatt med google translate, fordi jeg er lat...så unnskyld rar norsk, jeg rettet opp det verste)

Jeg brukte en teknikk som jeg leste om på Svein Nyhus sin side hvor han bruker kalkerpapir og lager collager. Fargeleggingen kunne kanskje vært mer intrikat men jeg ville ikke legge for mye farge inn fordi jeg tenkte at det ikke passet så godt til Lucas personlighet. Han skal gå mer i ett med sine omgivelser enn å skille seg ut fra dem.
Lucas løper vekk fra skapet, siste tegning før ferdiggjøringen.Hele sekvensen i collage form
Alt ferdig og fargelagt i Photoshop, printet ut og klistra på illustrasjonsboardet.


Så. Lucas er ferdig, og det er jeg og. Vi har for tiden "ferie"...eller det vil si, i dag har vi "fri" fordi det er Good Friday/Langfredag...merkelig at de to navnene på dagen er ganske sterke motsetninger... Men fom. neste uke har vi et par uker "ferie". Det vil si "Hanne skal en tur til Wellington og Able Tasman som hun egentlig ikke har tid til, for å deretter jobbe seg i hjel med typografioppgaven".

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

23, Lardal

Freelance grafisk designer. Studerer for tiden en BA - Grafisk Design i Auckland, New Zealand. Tar gjerne på meg designoppdrag av de fleste slag (trykk, web etc). Send e-post til comatosedesign(a)gmail.com om det er interesse. Hjemmeside: www.comatosedesign.com

Norske blogger

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits