TYPOGRAFI OG ILLUSTRASJON


T Y P O G R A F I O P P G A V E


På skolen har vi nå en typografioppgave hvor vi skal lage vår egen typeface. Det er mye jobb, mer enn jeg hadde sett for meg, men det er veldig gøy! Skulle kanskje valgt en enklere font, men jeg tror resultatet kommer til å bli kult.
Jeg har Historie 2 boka mi her i New Zealand, og fant en font fra en gammel valgplakat for "Bondepartiet" (Senterpartiet) fra 1936 som jeg har tatt utgangspunkt i.

 Har tatt meg ganske lang tid å jobbe meg gjennom å trace og forfine så langt jeg har kommet, og enda er det ikke helt riktig. Siden plakaten i sin tid ble malt, så er den ikke helt perfekt, og det har skapt litt problemer med kurver og like bokstaver som ser forskjellige ut...men, det kommer seg! Som dere ser så er det dessverre bare lowercase her, så da er det bare å sparke i gang workmode for å begynne på upper...gosh. Har ikke noe særlig referanser annet enn S og muligens en B heller, så vi får se.

I tillegg til å lage bokstavene må vi legge det inn i FontLab og fikse kerning og andre finurligheter for å deretter generere fonten slik at vi faktisk kan bruke den! Og vi må lage en folder hvor vi presenterer fonten vår. Så det er ganske mye jobb, men hei, det er moro jobb! Jeg har dessuten funnet enda fler skrifttyper i boka mi som jeg vil lage, så det er kjekt å lære det i grunn. Jeg skal også lage en regel som sier at hver gang jeg lager en logo som jeg enten tegner eller endrer bokstaver i, så skal jeg lage en hel typeface ut i fra den logoen.I L L U S T R A S J O N S O P P G A V E


Ellers så har jeg valgt å ta utgangspunkt i Lucas for illustrasjonsoppgaven min. Han har blitt fikset litt på, men læreren min likte fortsatt orginalen bedre, så jeg får se hva han sier i morgen når jeg har fikset litt igjen.
Jeg har også trukket sekvensen jeg skal illustrere, og den går ut på at Lucas skal bli vekket av en lyd når han sover og gå å finne ut hva det er. Tror det kan bli veldig artig i og med at jeg valgte å gjøre han til den kidden som har en superoverbeskyttende mor (e.g. morra til Terkel). Har derfor blandt annet jobbet med litt ansiktsuttrykk til Lucas.Vet ikke helt hva han skal finne som lager lyden enda, men soverommet hans skal i alle fall være fylt av myke ting som ikek kan skade skjøre små barn som er "wrapped in cotton wool" som de sier her. Tror jeg skal lage Lucas i en leiremodell sånn at det blir lettere å få til roteringen av han. Er ikke billig akkurat det, men tror det er verdt det, er lettere å tegne formene riktig i alle rammene til storyboardet da.Har forresten byttet bloggdesign igjen. Liten justering. Tok vekk farger og tintet bakgrunn. Plain sort og hvitt men ellers samme "logo".

3 kommentarer

barone

26.mar.2010 kl.14:04

Utrolig kult, dette har jeg drømt om å gjøre siden vi begynte på idefagskolen

(kanskje på tide å få ut fingeren).

Fonten din ser jo fresh ut, hva skal den hete? Blir den gratis, eller får jeg tilbud på den?

Uansett, bra jobba og nice dynetrekk, keeping it real.

Guro

27.mar.2010 kl.16:14

Stiiilig.

Hanne

08.apr.2010 kl.13:23

barone: Det er veldig moro, men det er mye jobb! Holder på med det fortsatt. Finpussfinpussfinpuss! For å ikke snakke om at font lab nok blir mye ball.

Vet ikke helt hva den skal hete enda, før jeg kan publisere den så må jeg lage de store bokstavene og litt tegnsetting men det blir bare de små i første omgang. Men når alt er ferdig skal jeg bestemme om den er verdt å ta betalt for eller ikke.

Men takk for komplimentene.

Haha, jo det er fresht dynetrekk...

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

23, Lardal

Freelance grafisk designer. Studerer for tiden en BA - Grafisk Design i Auckland, New Zealand. Tar gjerne på meg designoppdrag av de fleste slag (trykk, web etc). Send e-post til comatosedesign(a)gmail.com om det er interesse. Hjemmeside: www.comatosedesign.com

Norske blogger

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits