Barnebok karakter - Illustrasjonsoppgave

Hei og god ettermiddag.

Jeg har en illustrasjonsoppgave på skolen nå hvor vi skal lage en barnebok karakter. Det er vanskelig, fordi vi må ta hensyn til at karakteren skal være i New Zealand i 2010 og sosiale omstendigheter, miljø og mange sånne ting, men det er en utfordring, så man får ta det med et skjevt smil.

Min idè bak figuren så langt er å ta opp et tema som opptar meg på sett og vis, mest fordi jeg er uenig i hvordan det foregår. Noe av det er grunnlagt i små historier frk. Nilsen har fra barnehagen.
Så jeg har det her synet da om at barn nå til dags er
1. Frekke og bortskjemte
2. Overbeskyttet
3. Har for stor frihet iht oppførsel
4. Ikke er utendørs nok
(osv)

Og masse mer relatert til det...altså barn er både skjøre små glasskuler samtidig som de blir snakket til som om de skulle vært voksne, og de har ikke regler nok samtidig som de har paranoide foreldre.....? Skjønner dilemmaet?
Det er motsetninger samtidig som de kan være relatert til hverande, men det er ufattelig vanskelig å sette en sirkel rundt kjernen og trekke ut det jeg vil putte i karakteren...i tillegg til det så må jeg gjøre noe med figuren som identifiserer den med New Zealand, og jeg aner ikke hva?

Tar imot hjelp med stor takk... Imidlertid så er dette to av skissene til figurer jeg har så langt... det er iltt hips om happ om de kan være jenter eller gutter, særlig den første tenkte jeg at kunne være litt begge deler slik at både gutter og jenter kan sette seg inn i situasjonen... Det er også derfor de ikke er så detaljerte, de skal være enkle sånn at de ikke blir for fokuserte på noe man ikke kan identifisere seg med...


RupertRupert (eller kanskje Margareth e.l?) er gankse tydelig ikke et barn noen ville hatt under sitt tak og er et produkt av å få alt man peker på...rett og slett en bortskjemt drittunge. Problemet med å lage denne karakteren er først og fremst at de fleste barn antagelig ikke ser på seg selv som ondskapsfulle psykopater... (En jente i klassen min synes f.eks. at han minner om Jack Nicholson i The Shining).


LucasLucas (eller et annet navn om det er noe forslag, om han var norsk hadde han het Gunnar tror jeg) er en litt mer vennlig versjon, og jeg tenkte i hovedsak at han skulle være det skjøre barnet som har for mye beskyttelse...kanskje slenge inn litt global oppvarming etc. inn i bildet..men skal ikke gape over for mye heller. Han er foreløpig ikke skjør nok tror jeg, men veldig søt er han. Tror at han skal få mindre kropp i forhold til hodet sitt.

Begge figurene er bygd opp av relativt enkle former, men er likevel mulig å gjøre ganske ekspressive i uttrykk på et tegneserie vis (håper jeg) så det skal være rom for det meste.

Tar gjerne i mot tips for hvordan jeg kan for det første forenkle basisen for karakteren, og hvordan jeg kan relatere den til New Zealand og gjerne for stilistiske tips også! Konstruktiv kritikk, ja takk!Begge figurene er inspirert av stilen til Svein Nyhus (som f.eks. jobber med Gro Dale sine bøker):
Jeg synes figurene hans er helt fantastiske. De er morsomme og fulle av utrykk-rett og slett herlige. La merke til han da jeg fant denne boka på skolebiblioteket hjemme en gang. Også er han jo faktisk fra Tønsberg - Østlandet ftw.


Fra "Snill" av Gro Dale og Svein Nyhus

6 kommentarer

Guro

19.mar.2010 kl.10:08

Jeg liker Gunnar.

Superbelle

19.mar.2010 kl.17:08

Men huff, ikke begynn å skrive så didaktiske barnebøker som Gro Dahle gjør-de er FOR alvorlige. "Snill", "Sinnamann" og "Håret til mamma" er alle depressive barnebøker... :S

Fadern

19.mar.2010 kl.21:25

Du bør fokusere på postive ting med barn i new zealand. Ikke negative. En morsom og glad figur får bedre poeng en en sint en. Det er glad gutt med caps og langt hår...som new zealendere flest. Ref quesntown bunaden

Onkel Øyvind

20.mar.2010 kl.00:01

Jeg synes Rupert nesten kommer til live. Lucas ble litt uferdig, og bare noen streker. Selv om munnen hans var veldig bra der han står med "mamma-kan-jeg-være-så-snill-å-få-femten-tusen-kroner-til-nytt-skateboard?" blikket sitt

Hanne

20.mar.2010 kl.02:55

Superbelle: Jeg skal ikke skrive noe som helst egentlig. Jeg skal bare finne på bakgrunnen til en karakter, og jeg har ikke lest Gro sine bøker annet enn at jeg kikket gjennom snill. Jeg synes at illustrasjonene er morsomme på en enkel måte. Det er ikke innholdet vi skal bry oss om, men det visuelle og derfor har jeg kikket på Svein Nyhus, ikke på grunn av bøkene han illustrerer men karakterene han lager.

Hanne

20.mar.2010 kl.03:09

Ok... jeg har ikke tenkt til å lage monsterbarn, men det er realitet her det er snakk om. Og vi må ha med punkter som følger.

1-Social Concerns/social surroundings/ethnic and cultural concerns

2-Gender issues

3- Fashion/accoutrements

4- Stylistic influences from contemporary art and design

5-Technical concerns/conciderations of media and image productions

6-Attitudes/philosophies/personal situation of the illustrator

7-Origins of the character-myth/legend/truth or fiction

8-Place/impact of the environment. City/urban/fantasy?

Og som sagt så er det bare skisser begge to, så det er såklart uferdige streker... Dessuten er det viktig at Rupert har hardere strek siden han er en sterk karakter, mens Lucas skal være mer skjør og derfor må ha en lysere og lettere strek.

Jeg vet ikke hva du mener med queenstown bunad pappa, du må tenke på at syv tiendedel av folka som var i Queenstown er turister og ikke nødvendigvis en del av den lokale befolkningen selvom de så ut som beach bums...antageligvis så var de engelske ellerno mange av dem.

Angående "negative" ting ved barn i New Zealand, det er ikke bare her det er snakk om, grobunnen for mitt argument kommer fra Norge, men det er nok det samme i de fleste vestlige land...jeg vetikke hvorfor jeg skal rosemale en tematikk som jeg synes er viktig, men det er mulig å fremstille det må en måte som gjør at undertonene og ikke det man ser først er alvorlig. Om jeg setter et dørslag på hodet til Lucas, så tenker ikke folk ÅHEREGUUD denne illustratøren synes alle barn er bubbleboys.

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

23, Lardal

Freelance grafisk designer. Studerer for tiden en BA - Grafisk Design i Auckland, New Zealand. Tar gjerne på meg designoppdrag av de fleste slag (trykk, web etc). Send e-post til comatosedesign(a)gmail.com om det er interesse. Hjemmeside: www.comatosedesign.com

Norske blogger

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits