Har du noen gang følt at verden stopper opp når du går forbi?Jeg må ha sett HØY ut...  (ha ha)
(legg merke til kua i midten som gir meg evileye)

Over til noe annet. Reiste rundt i Nya Zealand i et par uker nå med ho mor og han far. Her er noen fotos.
______________________

  N O R T H   I S L A N D

_______________________

COROMANDELhanne har fått kugalskap, sa folk. (Jeg er så vittig i dag).til og med lokale surferdudes (som fra avstand ligner på Johan Bilde?) faller under visse tilstander (jeg tror det var en underwatersheep som hadde skylda).ROTORUA


Da jeg tok disse bildene her så ville jeg få frem bevegelsen som.... næt. Skal ikke prøve meg på en tff vgs faket tentamens tolkning, fakta er...feil instillinger. Men jo, det ble jo koolish likevel...selvom jeg tok en liten facepalm da jeg så min noob feil.
Crazy Whanau på Maorishow.
Whanau = FamilieMowgli?Jeg og mamma dro på spa en dag her mens pappa fløy paraglider med noen folk. Det var digg. Vi var i mineralpools, blandt annet en privat en med utsikt mot sjøen også fikk jeg hydroterapi massasje (dvs at du har varmt vann som dusjer over deg mens du får massasje med kokosnøttolje). Rotorua er på en måte litt New Zealands Island, bare at jeg synes island egentlig ser kulere ut enn Rotorua.
Vi bodde en av nettene også i en syk leilighet. Den var nesten like stor som huset vårt hjemme. Men de bildene gidder jeg ikke legge her...*upload to facebook*.HAWKES BAY

Dette er et av vindistriktene i New Zealand, så vi dro på vinsmaking en hel dag.Det var det noen gamliser som var og. Hæla i taket, jenter!


Jeg stod opp tidlig en morgen for å dra på stranda. Og hva fant jeg der? Et lite stykke Norge. (nostalgi)Som fint leder opp til....

NORSEWOOD

I 1872 så kom det en gjeng nordbaggar, noen dansker og et snev svensker til New Zealand med en båt som het Høvding. De ble lurt til gull og grønne skoger akkurat som de som dro tel Am´erika...de skulle høgge ved, og fikk ikke så svært mye tilbake. De slapp nå i alle fall snø, sa kjerringa. De fleste Norske bosatte seg visstnok i dette området som ble kalt Norsewood, mens danskene nok så seg for gode til det og lagde et eget sted som heter Dannevirke (jepp...det er litt mer sivlilisasjon der dessverre). Her er noen saker som var i den norske hytta. De har også stabbur, stavkirke og noe annet på det norske tunet sitt og skolen heter Norskeskogen skole.Jeg er sikker på at denne dukka la en forbannelse over meg ellernoe. Den er jo mer skummel enn Chucky.En bortgjemt fallen same. Kanskje de ikke er så glade i samer?HUTT VALLEY (KAITOKE REGIONAL PARK)

yeya.

________________________

  S O U T H      I S L A N D
_________________________QUEENSTOWN
Queenstown er stedet å dra hvis man liker ekstremsport og de fleste turister kommer hit (selvom det kanskje ikke ser sånn ut her). De har blandt annet den høyeste bungy jumpen her, som jeg har lyst til å gjøre, den heter Nevis og er 134 meter høy...og koster nesten tusen spenn å gjøre...ouch. GLENORCHYJeg bestemte aktivitet: hest. Vi fikk lov til å trave til og med! Woohoo =) Så skal vi nå se om jeg husker navn...hm, nei, men jeg husker at min hest het Caine! (Horatio?). For Lord of the Rings interesserte så er mange av scenene spilt i i den grønne haugen bak der, det er Mt Albert.
Men kanskje mer spennende, så er det her Misty Mountains. Også synes jeg at hesten min hadde fin farge selvom jeg her ikke akkurat har fanget det beste snittet av stakkars Caine.
Vi red gjennom mange av de elvene her, og en av gangene så bestemte hesten til mamma seg for at den ikke ville gå lenger enn til midten. Det var artig. Ikke for mamma kanskje...

Også fant jeg en kul campingvogn da vi hadde lunsj.


LAKE TEKAPO
(stopp langs veien)

Skal godt gjøres å ikke møte på dyr når man er ute i naturen i New Zealand. Kjekt for meg at jeg hadde på tele når lille harepus hoppet borti buskaset.

Fant ut at det joggu ikke var lett å ta bilder av humler, de sitter jo et millisekund på blomsten før de flyr videre. Men, made it in the end.(AORAKI) MOUNT COOK


Her er utsikten fra hotellrommet våres. No kidding.Vi dro på en flytur over fjellene og landet på en isbre som heter Franz Josef.
Ble bare litt skeptisk når piloten vår slapp spakene for å ta bilder av det fine været...CHRISTCHURCH (eller bare Chch på lokalspråket)Hva haru i veska, Magda? Orginalene?De har en fin botanisk hage i Chch (både inni og utenfor lysthusene).  Det bildet her har jeg lastet opp for mormor sin skyld for mamma sa "OI de begoniaene her skulle mormor ha sett!" De var nemlig enorme sett i begoniaverdens øyne.Back to reality.

AUCKLAND (North Island)

Da vi kom tilbake til Auckland så var det Chinese Lantern Festival. Det hang masse kinesiske lykter i trærne også ble det skutt opp masse fyrverkeri på slutten.Så mamma og pappa kunne avslutte reisen med et pang, for å fly via hong kong og til slutt ende tilbake til dette:Vi var en del andre steder også, men kan jo ikke sitte å redigere i evigheter selvom det er veldig moro og ikke minst avslappende... Men! Takk for nå, håper sola smelter litt snø for dere der hjemme sånn at dere kan få en fin vår...og sommer...som jeg mest sannsynlig ikke ser før i 2011 ææh.
Stakkars weblesere som skal laste inn alle disse bildene. No-go for iphone sikkert. iik.

2 kommentarer

Mutter'n

13.mar.2010 kl.19:19

Der ja, et lite innblikk fra en fantastisk tur... Håper det kommer mer bilder etterhvert... :)

wictor

13.mar.2010 kl.19:53

Kul tur...

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

23, Lardal

Freelance grafisk designer. Studerer for tiden en BA - Grafisk Design i Auckland, New Zealand. Tar gjerne på meg designoppdrag av de fleste slag (trykk, web etc). Send e-post til comatosedesign(a)gmail.com om det er interesse. Hjemmeside: www.comatosedesign.com

Norske blogger

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits