TerrorHanne: Baader Meinhof


Dette er tydeligvis den tyske terroristgruppen jeg ser ut som jeg er med i, i følge min far.


Det finnes også en film:
baadermeinhof


Dette er hva vikipedia har å si om saken:

Rote Armee Fraktion (RAF) (norsk: Røde Armé Fraksjon) var en venstreekstremistisk terrororganisasjon som var aktiv i Vest-Tyskland fra 1970-årene frem til begynnelsen av 1990-tallet. Den forårsaket stor uro, utførte bombeattentater, mordbranner, bankran, bortføringer, gisselaksjoner og drepte tallrike høyprofilerte tyske politikere, embedsmenn og næringslivsledere (i tillegg til et stort antall politimenn, sikkerhetsvakter og privatsjåfører), noe som førte til nasjonal krise høsten 1977 (den tyske høsten).

RAF hadde sine røtter i studentopprøret på slutten av 1960-tallet, og ville etter forbilde av sydamerikanske venstreekstremistiske grupper, f.eks. Tupamaros i Uruguay, føre væpnet kamp som «bygerilja» mot «systemet», som betød den herskende kapitalistiske staten og den «amerikanske imperialismen». De hevdet også at NATO-landene, særlig Vest-Tyskland, var styrt av fascister. Navnet var inspirert av den Japanske Røde Armé, en lignende japansk terrororganisasjon, mens «Fraktion» skulle illustrere tilknytningen til en større marxistisk bevegelse. RAF var i konservativ tysk presse også kjent som Baader-Meinhof-banden, etter to av medlemmene, Andreas Baader og Ulrike Meinhof. Selv om gruppen i offentligheten ble best kjent under navnet «Baader-Meinhof-banden», brukte gruppen aldri selv dette navnet, og Meinhof var antagelig en mindre sentral lederskikkelse enn Baaders kjæreste Gudrun Ensslin.

I RAFs historie er det mulig å skille mellom tre ulike «generasjoner», med liten eller ingen personlig sammenheng seg imellom.

 

Dette er tydeligvis logoen jeg nå skal operere under:

 

raflogo
For de som egentig tror at initialene mine (HC) står for Hanne-Christine...de gjør ikke det. Det er bare et dekknavn.
De står for Hard Core. Nemlig.

5 kommentarer

* I r l i n * - Life as a dancer

10.feb.2010 kl.14:40

sv; tittei! :D takker for kommentaren du la igjen under rock-dukke innlegget :D Ha en kjempeflott onsdag med mye morro! ;D

Jannicke

10.feb.2010 kl.15:17

HAHAHAHAHAHAAA!!! Baader-Meinhof-Hanne! I love it. Fantastisk!

Lena

10.feb.2010 kl.21:53

Wow, jeg skvatt.. Trodde du hadde lagt ut et bilde av noen som lignet på deg, men så var det deg..

Guro

12.feb.2010 kl.19:09

kløpp dæ pannelugg igjen, så er du lik ho til høyre.

Marius Rundereim

14.feb.2010 kl.03:47

Liker ditt nye profilbilde, Marius! :)

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

23, Lardal

Freelance grafisk designer. Studerer for tiden en BA - Grafisk Design i Auckland, New Zealand. Tar gjerne på meg designoppdrag av de fleste slag (trykk, web etc). Send e-post til comatosedesign(a)gmail.com om det er interesse. Hjemmeside: www.comatosedesign.com

Norske blogger

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits