fornærmet!

Jeg vil begynne dette blogginnlegget med å fortelle at jeg er fornærmet, og har blitt det gang på gang gjennom dette semestret. Jeg har ved tilfeller nevnt andre antagelser i denne kategorien - mange bedre enn andre, og denne helgens opplevelse fikk glasset til å renne litt over.

Det hele begynte da jeg og danske Julie hadde vår mandags bar crawl for noen måneder siden og vi gang på gang fikk den samme bemerkningen ßLENGT etter oss. Ja ß! for dobbel S. Grusomt!
Det kom igjen opp denne fredagen i anledning avskjedsfest for alle de internasjonale/utvekslings studentene.
Jeg og Kristine Berdal kom da i prat med en fyr som var fra et eller annet land, mexico eller noe whatever - han var så irriterende at jeg gadd ikke bry med å huske det etter at han hadde utgitt alle sine meninger og vitenhet. For han var visst meget "internasjonal" mente han selv.  

Jeg og Kristine stod og pratet i vemmelse over at en langhåret franskmann hadde løpt forbi oss i en vill fart og tømt sin mage med tre champagneflasker og crepes utenfor toallettdøren i bunnen av trappen, da denne internasjonale herremannen trådde sin fot opp ved siden av oss i trappen lyttet og utbrøt med en nokså nochelant tone: "Are you GERMAN?"
Vi utbrøt da i kor: "NO, we are Norweeeeegian!" (det skal legges til her at vi ikke var beruset).
Internasjonalen fortsatte så: "Ok, but you sound german".
Vi svarte: "No, we sound norwegian".
Internasjonalen ville ikke gi seg,og ble ved å holde på at vi hørtes tyske ut. Jeg forklarte for han at det var en fornærmelse å uttale seg om at en nordmann hørtes ut som en tysker, og snudde meg samtidig til min tyske klassekamerat, Jan, for å forsikre han om at jeg ikke mente noe vondt om tyskere av den grunn.
Internasjonalen fortalte videre at han hadde en bedre basis enn oss for å uttale seg om dette i og med at hans kjæreste hadde studert i tyskland, og han dermed visste hvordan dette hørtes ut. Jaha.
Diskusjonen fortsatte til vi kom til toppen av trappen, men internasjonalen ga seg ikke fordi han i følge seg selv var mer kulturellt bevisst en det vi simple nordmenn var. 

Men ikke nok med det. 
Jeg og Kristine forlot utestedet en tid på kvelden før de fleste andre. Jeg fordi jeg var alt for trøtt til å en gang tenke på hva mer enn de to drinkene jeg hadde konsumert jeg ville bestille i baren (i og med at jeg hadde døgnet for å bli tidlig ferdig med mine skoleoppgaver som skulle leveres fredag og, pga komplikasjoner ikke fikk sovet mer enn halvannent time), og Kristine fordi hun ikke hadde drukket annet enn cola fordi hun måtte lese til eksamen. Vi dro da til Kebab on Queen for å få i oss noe føde.

Jeg utbrøt, da kebabdiskmannen fiklet med sine kalkulasjoner for bestillingen:
"Han fyren som sa vi hørtes tyske ut var så irriterende!"
Kristine svarer: "Ja, han gav seg jo ALDRI"
Kebabdiskmannen spurte så: "Are you GERMAN?"
Jeg og Kristine utbrøt i stor irritasjon: "ARhgh NoOO!"
Kebabdiskmannen ble nok en smule bettuttet i og med at vi ble så irriterte av et lite spørsmål som det, noe jeg forstod så jeg forklarte at vi bare var meget lei av dette - og som en araber så uttalte han sin forståelse for dette siden han hadde samme fordommene mot seg selv. 

Når det er sagt så synes jeg skolen skal innføre lynkurs i å høre forskjell på visse språk, og at muligens skandinaver må reise litt mer slik at folk kan skjønne at det er forskjell på tysk og skandinavisk.
DAS IST BINGO!

german_lederhosen_black.JPG.jpg

2 kommentarer

barone

09.nov.2009 kl.23:39

Trouble in paradise. Fuck it, hier ist es fast eisigen Temperaturen, was ist es uns selbst, wenn ich fragen darf.

Superbelle

12.nov.2009 kl.19:02

Haha, Hanne, ich bin zufrieden das du mir(mich) dieses erzählen! -tilgi meg min ekstremt rustne tysk, jeg er overrasket over å kunne skrive noe som helst.

Gleder meg masse til du kommer hjem og på innflyttingsfesten min! :)

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

23, Lardal

Freelance grafisk designer. Studerer for tiden en BA - Grafisk Design i Auckland, New Zealand. Tar gjerne på meg designoppdrag av de fleste slag (trykk, web etc). Send e-post til comatosedesign(a)gmail.com om det er interesse. Hjemmeside: www.comatosedesign.com

Norske blogger

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits