Göteborg eller Stockholm, neste?

Har noen gått på/kjenner til Konstfack, HyperIsland i Stockholm eller HDK i Göteborg?
Tar gjerne imot tips!

Jeg har fundert litt på om jeg skal ta Mastergrad i Grafisk Design i stedet for bare en Bachelor. Gir mersmak å lære nye ting av flinke lærere. Men, jeg tenkte da at det sikkert holder å bo 2 år i bakvendtland...vel det kan jeg jo egentlig ikke si enda, men jeg har jo hatt lyst til å flytte til Sverige en periode uansett. Så jeg kikket først på Konstfack, men det skjønte jeg ikke noe av, forrvirende hjemmeside. (vel ikke verre enn skolen min sin, mer om den senere)

 I alle fall så kikket jeg derreter på HyperIsland som Marius aldri slutter å prate om (det er litt som Idèfagskolen). Men i og med at det er som idefagskolen så tror jeg ikke man får de her beærede poengene:P Begge de to ligger i Stockholm. Tror Konstfack er mest aktuell om jeg finner ut av hva man kan gjøre der.


hdkSå! Fant jeg HDK i Göteborg. Det høres veldig bra ut. Særlig siden Göteborg er fint og jeg har familie der (i Partille).
Tror det er Avancerad Design jeg da skal begynne på, og der står det at man må ha min. 180 høyskolepoeng. Og hva er det? Vet ikke. Men, jeg har i alle fall 240 poeng når jeg er ferdig med BA (for de som stusser på antallet, så hoppet jeg over første året pga Mediedesign på Idefagskolen, hvis ikke skulle jeg hatt 120 poeng til).


Sånn i realiteten så burde jeg egentlig dratt til Nederland eller England pga. hvordan stilen min er. Kunne lært masse kul typografi i Nederland også har de mye minimalistisk design i England. For eksempel Design Academy i Eindhoven (hørt at den er veldig bra). Ligger på listen over beste designskolene i verden. Det gjør forøvrig KhiO og.
Men söta bror frister litt det altså. Tar gjerne imot tips til andre steder eller de stedene og!


Extra!Extra!
AUT University, altså skolen min (som forøvrig har en utrolig teit forkortelse på navnet sitt. Det blir da nemlig Auckland University of Technology University... ). Vel. De har i alle fall endelig!! oppdatert den fryktelige hjemmesiden sin. Tingen er bare at den ikke er så mye lettere å finne frem på. Den er i alle fall mye mer presentabel, og folk kan kanskje faktisk vurdere å gå der basert på den. Jeg kunne ikke fordra den da jeg skulle søke i alle fall, var nær ved å søke på en annen skole bare pga. dårlig webside. Og da snakker jeg ikke bare om dårlig webdesign, men også dårlig system. De hadde eldgamle dokumenter ute hvor det faktisk stod oppført at kursene var fulle (i 2007 riktignok...).
Bra design og organisasjon er kjempeviktig på websider! Særlig for sånt. Bra design selger.

Én kommentar

Jannicke

09.jun.2009 kl.14:33

Flytter du til Sverige, flytter jeg med deg!!! Jeg vil også !!!!!

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

23, Lardal

Freelance grafisk designer. Studerer for tiden en BA - Grafisk Design i Auckland, New Zealand. Tar gjerne på meg designoppdrag av de fleste slag (trykk, web etc). Send e-post til comatosedesign(a)gmail.com om det er interesse. Hjemmeside: www.comatosedesign.com

Norske blogger

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits