Ich am från Norvege

http://images.shoutwire.com/pic_full/Swedish%20Girls22919559-f899-42a7-a051-298f3dcfe77f.jpg
Jeg må ha en rar engelsk aksent, for her er landene folk har spurt om jeg er fra utifra den:

- Amerika
- Canada
- Nederland
- Frankrike
- Sverige


Å bli spurt om å være fra de to øverste må man jo ta som et kompliment, og man kan jo skjønne at det skyldes media (tv, film, musikk etc.) Men jeg har ikke hørt det fra noen amerikanere selv da.

Frankrike var litt rart, men han var hobo. De sier mye rart.

Sverige er jo i og for seg ganske nærme Norge, godt gjettet. Dessuten er svenske jenter pene, så hadde ikke hatt noe imot å vært svensk. Så den er grei. MEN;

Jeg var ikke så begeistret for å være "Dutch", i og med at de som faktisk ER fra Nederland, eller som de ofte sier her "Holland", ikke akkurat har noen god akksent (no offence). Men nå skal det likevel sies at Nederlandsk kan høres ganske ut som litt snål norsk (Watskeburt/vaske bur).
Faktumet at de kaller det Holland irriterer meg egentlig litt, for Holland er ikke et land men provinser i Nederland. Det het Holland før men det er LEEENGE siden. Check your history and geography, duuudes.

Bevis fra Wikipedia
Tidligere ble landet kalt Holland, dette er egentlig kun navnet på provinsene Noord- og Zuid-Holland, som ligger i området ved kysten mellom IJsselmeer og Zeeland. Disse var i en overgang det altdominerende område i de nordlige Nederlandene.


File:Holland position.svg

Her er Nederland, de gule delene er HOLLAND.

Apropos Nederland så møtte vi en derfra når vi var på South Island. Han hadde jo ganske god engelsk, men man kunne høre at den var fra et land i nærheten av tyskland. Og om noen har hørt en tysker snakke halvgod engelsk, så kan man forstå at jeg ikke liker å bli assosiert med denslags!
I alle fall så fortalte jeg denne Nederlenderen, som vi delte litt av vinen vår med, at onkelen min som lager musikk (elektronika etc) har en sang som heter "Kapitein Verjaartag", som er nederlandsk for "Kaptein Bursdag".

Det er ikke så veldig mange som kunne satt noen av de skandinaviske landene på kartet heller forsåvidt, og en i klassen min kunne ikke skjønne hvordan jeg kunne høre på noen folks aksent at de mest sannsynlig var øst-europeiske (som ikke akkurat er så avansert å spotte).
ISOLATED ISLAND PEOPLE - dra ut å reis og få med dere litt kulturelt mangold.

Ha en fin dag og kos dere i vårsol :) Her er det høst og kaldt!

3 kommentarer

Sindre

23.mai.2009 kl.12:58

Diskuterte nylig med noen venner at jeg ville ha en SVENSK jente, og så kommer jeg inn her og ser det bildet... Hadde jeg våknet opp midt mellom den gjengen der, hadde jeg seriøst trodd jeg var i himmelen! Men nok om det :pEllers var jo dette et interessant innlegg. Jeg klarte å få 5 i engelsk av en engelsklærer som kom direkte fra USA det året, og kunne ingen norsk! Den har jeg levd lenge på ;)

Onkel Øyvind

24.mai.2009 kl.22:02

Tilogmed folk fra Nederland sier Holland. Det har ingenting med missforståelse av fakta. Grunnen er rett og slett fordi det er enklere/raskere å si på engelsk. Hvis du prater engelsk med en nederlender, belgier eller tysker. Vil de mest sannsynlig si Holland i steden for Netherlands. Rett og slett fordi Netherlands er vanskeligere å uttale.

Hanne

24.mai.2009 kl.23:11

Jeg vet det, han sa det han Nederlenderen og. Men jeg synes bare det er teit. Blir som om folk skulle kalt deg Ola på engelsk fordi det er lettere enn å si Øyvind. Et navn er et navn.

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

23, Lardal

Freelance grafisk designer. Studerer for tiden en BA - Grafisk Design i Auckland, New Zealand. Tar gjerne på meg designoppdrag av de fleste slag (trykk, web etc). Send e-post til comatosedesign(a)gmail.com om det er interesse. Hjemmeside: www.comatosedesign.com

Norske blogger

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits