Visual Diary

På skolen i History and Culture faget så skal vi lage en visual diary/visuell dagbok hvor vi skal samle sammen minst en ting hver uke som er relatert til forrige ukes leksjon. Denne skal vi senere muligens kunne bruke som inspirasjon til arbeider. Det er veldig fritt hva vi gjør, men det er viktig at vi noterer ned hva vi har tenkt og hvorfor vi har valgt disse tingene.
Jeg kommer noktil å legge ut og skrive om noen av sidene i dagboken, men jeg tenkte først jeg skulle legge ut et bilde av hvordan min første ordentlige visual diary ser ut!

Den var orgnalt bare en helt sort journal, men det syns jeg var litt kjipt, så jeg fant ut at jeg måtte gjøre noe med det.
Da jeg var på bokhandelen som ligger ved kunstmuseet (den er best), så så jeg en bok med postkort hvor de hadde gjort noe artig, det samme har også Stefan Sagmeister gjort i sin nye bok "Things I have learned in my life so far". Kuttet ut bokstaver/mønster i coveret, og lagt et bakgrunnsbilde som synes gjennom!
Det skulle jeg gjøre, tenkte jeg. Så jeg fant en font, printet ut og satte i gang med oppmerking og skjæring.
Det var ikke bare bare, men det gikk til slutt. Det ble såklart hvitt inni bokstavene siden papiret inni var hvitt, så jeg malte det sort med akrylmaling.

visualdiary


Bakgrunnsbildet lagde jeg i Photoshop. Det er en sammensetning av to bilder fra Frankrike. Et som jeg tok og et som noen to av meg, og et bilde jeg tok på Idefagskolen da vi hadde strukturoppgave i fotouken.
Ville ha en trippelteksponeringseffekt på det. Kunne sikkert blitt bedre hvis jeg hadde orginalfilene til Frankrike bildene men de ligger i norge. Også brukte jeg vel ikke hav av tid heller, men det ble funky.

visualdiaryforside copyTror dette kan bli skikkelig gøy! Hadde litt problemer med å finne på noe til første temaet men etter å ha sett på John Bergers - Ways of Seeing på youtube så skjønte jeg mer av hva som var poenget!
Googlet etter litt andre visual diaries også! Blir moro!

Vi hadde riktignok en liknende oppgave på idefagskolen, med å tegne "dagens-tegning", men den ble det dessverre mindre og mindre av utover året. Dumt i og med at det var utover i året at jeg skjønte hva en av meningene var med den. For det første var det å bli bedre til å tegne, men det var også for å utvikle en viss karakter, og tegne ting som man evt. kunne bruke senere. Og det var eegentlig ikke så viktig om det var noe du hadde sett på vei til skolen. Tror det var det som låste det for meg da, jeg fokuserte så på hva jeg hadde sett, og det var ikke så inspirerende på min fem minutter lange skolevei. Asfalt, busk, buss, skolebarn med ransel... men jeg utviklet en liten cartoon versjon av meg selv da! Brukte denne da jeg hadde et blåmandag innlegg på bloggen tidligere.

2 kommentarer

Guro

15.mar.2009 kl.19:03

Boka var veldig kul!

Onkel Øyvind

15.mar.2009 kl.21:55

Det blei en kjempestilig bok. Gleder meg til å bla i den når du kommer tilbake. Er det lenge til nå?Og btw. jeg synes det er veldig bra at du går i den beste bokhandelen. Alt annet ville jo vært helt teit

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

23, Lardal

Freelance grafisk designer. Studerer for tiden en BA - Grafisk Design i Auckland, New Zealand. Tar gjerne på meg designoppdrag av de fleste slag (trykk, web etc). Send e-post til comatosedesign(a)gmail.com om det er interesse. Hjemmeside: www.comatosedesign.com

Norske blogger

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits