Reisen til New Zealand (med bilder)

Tenkte jeg ENDELIG skulle få lagt ut litt bilder fra turen ned hit! Er tross alt på tide i og med at jeg snart har vært her i to uker. Må nemlig ha mac for å få inn bildene på data for da kan jeg bruke bluetooth overføring...siden kabelen til mobilen ligger i Norge, praktisk.

Først en liten avleder, med et bilde fra dagen før jeg skulle reise da jeg var ute å spiste med familien på Becks i Larvik og fikk morsom cappuchino etterpå, den smakte ikke godt, men hva gjør vel det når den ser sånn ut:
cappuchino


Så vi starter der det startet. Hjemme.
Hektisk ompakking da vi fant ut at det var overvekt i kofferten...noe jeg ikke skjønner hvordan skjedde for før ompakkingen dagen før så var den under...weird.
Så bar det litt forsinket til Gardemoen. Innsjekking gikk greit, selvom jeg bare fikk vindussplass fra Oslo til london...wohoo, korteste turen:P
Sa hade til mamma og så pappa som skulle i møte i Aberdeen senere på dagen.
Første strekningen hadde jeg en rad for meg slev, men det hindret meg ikke i å observere rare folk. På skrå til venstre for meg satt to homofile lassaroner, dokumenterte ikke dette, men de hadde shabby stil med narkohansker.
Noe jeg dokumenterte, var den klassiske flymaten:

flymat

Veldig smakfull....også hadde de lurt inn løk! ush.
På denne turen så jeg også mitt siste glimt av Norge på fire måneder:
norge
Hadebra fedreland! Sees til sommern!

Så var jeg i london, hvor jeg skulle vente i FEM timer. Yay!
Så for å få tiden til å gå kjøpte jeg meg litt mat og drikke på starbucks...maten smakte nå ikke så godt, velvel.
Også fikk jeg kjøpt meg noe sminke jeg manglet og en Banksy bok. Ellers så brukte jeg opp siste strømmen på PCen der...kanskje på nett...husker ikke helt.
Så var det endelig tur videre, og jeg gikk til gaten ganske tidlig for å komme litt frem i køen. En strategi som egentlig ikke virket så bra i og med at de slapp inn familie og barn +  eldre først, og SÅ begynte de på radene helt frem til raden FØR meg også var det min tur. På denne turen som varte TOLV timer!!! så satt jeg vedsidenav to engelskmenn som virket som de hadde samme hensikt som meg med å være på fly og sitte med folk man ikke kjenner: ikke begynn med triviellt småprat og ikke lukt vondt.
Jeg så to filmer: Burn after reading med Brad Pitt og Body of Lies med Leonardo di Caprio. Vi fikk headsett, og det dumme flyheadsettet her, hadde ikke bare to utganger men tre...hvorfor kan de ikke bare ha VANLIGE plugger sånn at man faktisk kan høre med vanlig headsett og bra lyd og ikke superkonse om å skjønne hva de sier.
Tenkte egentlig å se Gossip girl også, men det var eldgammel episode, så så en episode av PPPPPO
men det var så dårlig lyd at jeg ikke fikk med meg noe særlig av poengene.
Maten var...ja, helt okei, men svett og vassen. Husker ikke hva det var, og tok ikke bilde i og med at jeg ikke satt alene...Men rundstykkene var gode! Både til middag og frokost.

Ankommet til Hong Kong, så var det to og en halv times venting ca, men da orket jeg ikke gå rundt å kikke noe særlig, så jeg tok bussen til gaten og satt og slappet av og tok bilder av mine travelbuddies og flyplassen:

travelbuddiesdsc01226

Hoops and Yoyo og Hong Kong flyplass...en liiten del av den.

Flyturen til Auckland fra Hong Kong varte i 11 timer, og her var jeg plassert ved nødutgangen... det er om mulig den verste plassen jeg vet på fly. Det er ikke noe vindu (jeg satt ikke ved det heller), du kan ikke ha NOE håndbagasje foran deg, så du må opp og ned med den hvis du skla ha noe å finne på. Skjermen som som regel er på setet foran deg er ikke der, men på en rar forlengelse av setet som flippes opp. Denne skjermen var dessuten dårlig, og man kunne ikke velge filmer som man ville, det var som en tv, hvor du bare måtte få med deg når filmene gikk og skifte kanal..blæh.
Og maten var så som så også. FAKTISK så var middagen ganske god, for det var noe tortellini ting med most skinke og en slags ost i. Nam. Jeg satt vedsidenav en kinesisk jente som også skulle på skole så det ut som. Jeg spurte ikke.
Men jeg så film: Peter Pan og ... hm, jeg har glemt hvilken annen film jeg så...NEI! Den var med Dakota Fanning, het The Secret life of Bees! Bra film. Det var forresten de to andre jeg så på vei til Hong Kong også.

Så kom jeg til Auckland og tok taxi til UniLodge der jeg skulle bo. Her ble jeg sjekket inn og betalte første del av husleie og depostitumer. Så ble jeg fulgt til rommet, og sånn er utsikten:

utsikt

Fantastisk, er den ikke?

De følgende dagene var jeg på kunstutstilling.
La merke til et kult bilde av Peter Robinson som het Stratigic Plan, first we take manhattan
strategicplanfirstwetakemanhattanpeterobinson

Var en del annet kult der også, men det var så mange vakter så de snikbildene jeg tok ble skit.
Var også en tur i Sky City Tower som er et landmerke her. Bare for å være ekte turist. Tok noen bilder hvor man ser skolen min og der jeg bor...og ellers mye av byen.'

utskiktskole

utsiktskycity

tower

Da jeg gikk hjem fra kunstutstillingen, eller noe annet...i alle fall ned Queenstreet som er den største handlegaten her, så var det et koffertshow (veldig snålt) i forbindelse med Auckland Fringe som er en sånn event her med musikk, kunst etc.
koffertshow

Så det var første dagene mine. Så begynte jeg på skolen.
Klassen virker veldig ålreit, og det samme med lærerne. Men han ene fotolærern vår er GAL og prater alt for mye...så det er bra jeg kan litt fotografering fra før (med speirefleks - takk til Bjørn, Kjetil og ellers folk fra Idefagskolen for det), for ellers så hadde jeg ikke skjønt så mye av det babbelet hans. Jeg vet sånn omtrent hele livshistorien hans, i tillegg til at jeg vet at selvom han egentlig er litt italiener og ellers er fra australia, så er han innerst inne åtti prosent kinesisk og tjue prosent japansk på grunn av det han spiser.


Et lite tillegg helt til slutt er listen over hva jeg så på fly som Lena og Annika laget til meg som jeg skulle krysse ut, jeg så følgende:

- En tykk mann
- En bart
- Flymatmeny
- spypose
- dokø
- unge som griner
- noen som sover med munnen åpen
- briller
- en liten pose med pepper
- plastkniv
- sky
- et lite vindu
- en film
- såpe
- dopapir
- neglelakk
- joggesko
- en avis

Det jeg ikke så (skuffende):
- Et slips
- Hentesveis
- Klovn
- Perler
- Noen som snorker

Sådär! Nå skal jeg lage meg mat og prøve å få pcen min til å spille av Wall E igjen, den er ikke alltid like glad i CDavspilling!

tudelu!


3 kommentarer

Onkel Øyvind

12.mar.2009 kl.14:19

Har ikke Tore på seg slips når han skal i møter? Uansett, du har kort vei til Shell. Kortere enn hva jeg har faktisk, hvis ikke du har brukt zoom ;)

fredrik høgestøl

12.mar.2009 kl.20:18

Hey, nødutgangen koster ekstra på billigselskaper pga større benplass!Ser tøft ut, lykke til videre

Hanne

13.mar.2009 kl.07:31

Hm, nei, for flyet mitt gikk i tolv tiden og han skulle reise i totiden, dvs at han ikke var i aberdeen før ca fire-fem, så han ventet sikkert til da med å ta på slips! Dessuten fikk jeg ikke lov å åpne gaven fra Annika og Lena før jeg var i lufta, og det teller ikke hva jeg hadde sett før på dagen da!Jepp shell er rett over gata...men den er crap..de har ikke pølser en gang! Bare masse rar brus, IKKE PEPSI, bare colashit og andre ting, masse ting de kaller deli som egentlig bare er kalde plastinnpakkede sandwicher som kan varmes opp..de har noen i varmeskap også. Men de har litt godteri og is da. Og litt mat. men butikkene er åpne på søndag uansett. Også er det masse takeaway her.Nødutgangen er dyrere ja, vet det, men jeg vil heller ha veska med ting foran meg, skjermen foran meg og ha litt mindre beinplass. Jeg trenger den ikke uansett...bena mine er ikke akkurat noen flaggstangforlengelser!

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

23, Lardal

Freelance grafisk designer. Studerer for tiden en BA - Grafisk Design i Auckland, New Zealand. Tar gjerne på meg designoppdrag av de fleste slag (trykk, web etc). Send e-post til comatosedesign(a)gmail.com om det er interesse. Hjemmeside: www.comatosedesign.com

Norske blogger

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits