by:Larm blogg!


by:Larm 19-21 FEBRUAR 2009
dsc01214


Tenkte jeg skulle rapportere litt fra helgens by:Larm besøk!
Må først og fremst få takke Chris så utrolig masse for å ha gitt meg muligheten for å få være med på dette her. Det har vært en helt fantastisk helg med både nye bandopplevelser, og noen ikke så nye, men fortsatt bra bandopplevelser!
Jeg sitter nå her med mitt LITT slitte Live Program og mimrer og prøver fortsatt å få mange inntrykk til å synke inn...Men det er ikke så lett etter å ha sett en del band på rappen! Enda skulle jeg ønske jeg rakk fler. Mange fler! Men, noen spilte samtidig med andre jeg ville se, og andre spilte etter at jeg måtte reise hjem på lørdag med våte gummistøvler og gnagsår under bena (det var ikke grunnen til at jeg dro).

Her er en liten oversikt over hvem jeg så:

::TORSDAG::

MANATEE RACKET på SubScene -  2100
http://www.myspace.com/manateeracket

dsc01174

Gutta leverte som vanlig. De er helt fantastiske både av og på scenen. Et av medlemene sa selv at det gikk bedre på Rockefeller følgende dag, og muligens gikk det aller best på Mono? Men det har jeg ikke spurt dem om enda.
Skulle gjerne fått med meg fler av konsertene deres, men var mye annet å se også!
For da Manatee Racket var ferdig, småløp jeg fra SubScene til Oslo Kongressenter (Folkets Hus)

ROCKETTOTHESKY på Mesanien, Folkets Hus - 2130
http://www.myspace.com/rockettothesky

dsc01179

Veldig kult. Har hørt litt av dem på MySpace tidligere etter å ha fått en anbefalning på last.fm, og denne konserten var veldig bra. De har en fin sound, og Jenny har en vakker stemme. "Døde vannliljer smaker godt"...


Etter dette skulle jeg forte meg til rockefeller, men jeg gikk egentlig litt i mine egne tanker, og begynte å gå feil vei, og skjønte det først da noen spurte meg om veien til en annen scene og jeg så at jeg var ved stortorget! Susekopp.
Så jeg gikk tilbake (etter å ha sendt han andre karen feil vei).

FJORDEN BABY! Rockefeller - 2300
http://www.myspace.com/fjordenbaby


dsc01183 copy

Det er noe med Bergen og musikere, og disse var bra, men jeg ble ikke super-imponert. Kanskje noe fordi jeg kom inn sånn nesten på slutten av konserten, men tenkte jeg skulle se de igjen på Slottsfjell i sommer. Og ikke gå mot feil scene først. Helhetsinntrykket har noe å si. Men jeg skal si at de har ganske fengende låter når jeg sjekker de ut på myspace da.

Var innom starten av Pipedream konserten i Rockefeller Annex også, men så ville jeg gå litt tidlig til Mono for å få med meg et av mine favorittband Xploding Plastix som jeg tidligere på dagen, til min STORE glede hadde oppdaget at skulle opptre! Sendte en plagsom-skrytemelding til Kim, bare for å jinxe det heele! Hanne!! Hvorfor lærer du ikke? Ikke jinx deg selv. Xploding Plastix avlyste! Hvorfor gjorde dere det mot meg? Jeg ble ikke sint, bare VELDIG, VELDIG skuffet! Her snakker jenta som har oppkalt designfirmaet sitt etter en av sangene deres (comatose luck --> comatose design) ! Skulle skamme dere, skulle dere! =(
Det var noen andre som spilte som jeg så da (etter å ha blitt spurt av en eller annen metal-lesbisk person om jeg var vokalisten i et eller annet band som jeg ikke husker navnet på). De var jo kule de vi så også, men under skuffelsen så ble jeg ikke så glad. Vokalisten fikk litt av ølen min. Han hadde crazy hår og lignet på hm..en amerikansk skuespiller som jeg ikke husker navnet på. Skal finne navnet på bandet...de sa det aldri, Chris sa hva de het etterpå, men så har jeg glemt det.

Velvel jeg hoppet så ut av Mono og traff på Tim og Jarle fra Manatee Racket som desperat spurte dørvakten om det var her Xploding Plastix spilte. "Nei, de er avlyst sa han"  mens jeg sa "jaaa, de avlyste! dåårlig gjort, nå er jeg skikkelig skuffa!". Også fant vi ut at vi skulle se Freddy and the Casuals mens jeg anbefalte Manatee Racket for Claus som også var med.

FREDDY AND THE CAUSALS
Dagbladet Teltet - 0030
http://www.myspace.com/casualorc

dsc01185

Beklager dårlig bilde, men mobilen min er lysømfintlig.
men WOW, for en konsert! Får ikke stort bedre release-konsert enn det her! Veldig imponerende, og bra levert! Utrolig bra stemning foran scenen, og det så ut til at artistene også storkoste seg! Claus forsvant, men jeg stod sammen med Jarle, Tim og Lasse og hørte på folka. Og fikk øl spandert! Takk, Tim=D Gratis drikke er alltid bra:P
Jeg skal i alle fall løpe og kjøpe plata dems i dag! =)
Noe som minner meg på at Kim Alex viste meg veldig stolt da jeg satt i Infoen på hotellet at han hadde fått sort bånd. Vet ikke helt hvorfor han gjorde det egentlig...? Hehe, det var artig.

::FREDAG::

Fredag skulle Jannicke være med meg, så etter jeg var ferdig å jobbe på hotellet så møtte jeg henne hos venninnen hennes. Vi dro og spiste på Politikeren i en ekstrem fart siden vi hadde dårlig tid, fordi vi skulle se

BERGTATT
Oslosalen, Oslo Kongressenter - 2000
http://www.myspace.com/bergtattband

dsc01192

Imponert. Flinke folk som har plateslipp neste mandag 2.mars!
Absolutt verd å sjekke ut. De minner om en mer rocka gåte på en måte...sorry, mente ikke å rime.
Veldig fengende låter!

Etter dette, hadde vi ikke noe spesiellt på programmet så vi holdt oss på kongressenteret i og med at vi skulle på Rockefeller etterpå-så da fikk vi med oss

KAJA BREMNES Christianiasalen, Oslo Kongressenter 2030
http://www11.nrk.no/urort/artist/kajabremnes/default.aspx

dsc01193

Utrolig flott stemme på denne dama. Om du ikke har hørt henne, så er det fint å sjekke ut. Særlig hvis du liker singer/songwritere. Som anmeldelse sa, kan hun kanskje minne litt om Tori Amos, men også som jeg og Jannicke fant ut, så med Björk engelsk.

MATIAS TELLEZ Rockefeller 2100
http://www.myspace.com/matiastellez

dsc01194

Vi kom litt etter starten av konserten, og for å være ærlig, så syntes jeg det var litt kjedelig da vi kom,så jeg kikket nesten på programmet for å se om det var noe annet. Vi gikk i stedet og så om vi så prinsesse Lasse, men han fant vi ikke.
I stedet møtte jeg på Tim, Kristoffer og Aders fra Manatee Racket, som var mer fornøyd med dagens konsert (og dage etterpå fikk en veldig bra anmeldelse i by:Larm avisa)!
I alle fall så gikk vi for å se på resten av Matias Tellez konserten. Og den tok seg opp mot slutten da han sang "Brand New Kicks". Synd han ikke tok den tidligere tror jeg, for da hadde publikum vært mer med!

Vi dro så tilbake til Kongressenteret

MAJOR PARKINSON Oslosalen, Oslo Kongressenter - 2200
http://www.myspace.com/majorparkinson

dsc01198

Hadde fått en anbefalning av Bendik (bendikbeat) om å se disse tidligere på dagen, så da tenkte jeg at jeg skulle følge hans tips! Droppet å dra til Cafe Kaos for å se Bermuda Triangle som jeg nesten hadde glemt at jeg oppdaget for et par år siden! De bør dere også sjekke ut, veldig kult!

MEN! Tilbake til kara! DRITkule på scenen. Skikkelig show. Kul musikk også. Jannicke ble foralska i bassisten så jeg skal legge et bilde under her med han på (han er ikke med på det over).
Bra anbefalning av Bendik som forøvrig også så litt av konserten før han gikk videre til en annen.
dsc01196


Så bar det videre til Gamla, hvor noen kjente, og kjære skulle spille

THE FLATLINERS Gamla - 23:15
http://www.myspace.com/flatlinersnorway

dsc01199

Hva kunne vi annet en å klappe HØYT og svinge på hoftene? Jeg har aldri hørt en så bra gig som denne av Flatliners!
Utrolig bra jobbet! Tror dere fikk noen nye fans, og imponerte gode gamle der!
Var veldig kjedelig at dere spilte samtidig med Kakkmaddafakka som jeg hadde veldig lyst til å få med meg, men da måtte jeg løpt hit og dit, og i hensyn til at Jannicke var sliten så lot jeg vær med å dra med henne på en hanne-skal-rekke-alt-på-en-kveld runde. Var hyggelig der, møtte på Yngve, Chris og hilset på et par i bandet før vi gikk videre.
Jannicke skulle hjem, og jeg dro på HEROES AND ZEROS som hadde en kul konsert på kongressenteret! Tok desverre ikke noe bilde her, men det var en bra konsert! Liker de gutta! Møtte på Manatee Racket gutter der også jeg vetu. Først møtte jeg på Jarle og hans to "groupies" (og til hans forsvar så var de ikke ordentlige groupies, men fans som hang med på et par konserter - men jeg må legge til at de antagelig var litt betatt ;) ).
Han gikk også for å hente Tim og Anders, så de ble også med og så.
Etterpå inviterte de meg med til Dagbladet Teltet for å se

ELECTROJUICE (DK) Dagbladet Teltet - 0100
http://www.myspace.com/electrojuicemusic

dsc01202

Ble imponert over disse gutta! Hadde egentlig ikke lest om de en gang, så det var kult at Jarle ba meg med. Veldig stilig elektronika/tekno-musikk som ble spilt og på scenen av to energiske 15 og 16 årige dansker. Sjekk de ut på myspace, men det skal sies at de er enda kulere live!
Resten av Manatee gutta var der også, og de fikk en fan i musikkbransjens Kai et eller annet som hadde blitt "blodfan" og skulle se de lørdag også. Tim informerte meg om at han eide det studioet i Norge hvor flest plater var spilt inn eller noe i den duren. Veldig bra for dem. Jeg er blodfan sammen med han musikk-karen som jeg skulle ønske jeg visste hvem var, noen som vet hvem jeg snakker om her?

::LØRDAG::

Denne dagen jobbet jeg også, men vi slapp tidligere i og med at det var lite å gjøre. Så jeg møtte på Chris i gangen da jeg skulle dra, så vi dro for å se et foredrag av eksdama til Jokke som egetlig allerede hadde startet på Mono. Der møtte vi på Johan også. Og, nei, jeg møtte ikke på Manatee Racket folk denne dagen:P Det var litt trist egentlig...jaja, jeg ser den til sommeren på Slottsfjell, gleder meg allerede =)
Men! Jeg møtte Even som jeg kjenner via korps og ikke har sett på en stund, så det var kjempehyggelig! =D

Så var det ut på vandring igjen, og jeg ga opp å finne trikk, selvom jeg fant ut etter at jeg hadde tatt taxi hvilken trikk jeg kunne tatt, for jeg har tatt den før da en venninne bodde på thorsov!

SHIMMERING
Soria Moria - 1800
http://www.myspace.com/shimmeringbendik

dsc01208

Bendik slutter aldri å imponere...trommer, piano, elektronika, bass...hva kan han IKKE spille på??
Er det noen avisa skulle skrevet om så er det den magiske gutten der. Må innrømme at jeg synes det er veldig dårlig gjort at han kan bare klare alt det der. Også er han kjempehyggelig i tillegg! Wow...igjen.
OG la meg ikke glemme, at resten av bandet også var kjempeflinke! Flott vokal, gitar, bass og øvrig perkusjon/vibrafon spilling. Sjekk de ut på myspace og kjøp EPen deres som Joakim og Thomas i firefly har hjulpet til å spille inn.

Så måtte jeg dra for jeg skulle egentlig kjøpe nye sko i og med at mine var gjennomvåte...men, jeg fant såklart ingen jeg ville ha, og converse var det ikke no vits å kjøpe, de hadde blitt like våte. Det endte med at jeg måtte finne et sted å kjøpe klokke i stedet fordi mobilen min var tom for strøm. Såklart fant jeg ingen billige, så måtte gå til en urmaker...

OLAFÙR ARNALDS (ICL) Oslosalen, Oslo Kongressenter
http://www.myspace.com/olafurarnalds

Fikk jo desverre ikke tatt noen bilder her, men tenkte jeg skulle skrive litt mer om konserten enn at jeg hadde vært der og den var bra likevel.
For den var magisk. Da jeg kom småløpende inn i og med at det såklart var noen som skulle ha fylt inn taxfree papirer og pakke inn gave hos urmakeren/gullsmeden så ble jeg forsinket til en konsert jeg eegentlig hadde hatt god tid til.
Da jeg kom satt halve salen på gulvet og lyttet, så jeg joinet det etterhvert.
Det her MÅ dere teste ut, utrolig nydelig musikk!
Olafùr har varmet opp for Sigùr Ros, så liker du dem, så liker du antagelig ham også. Islandsk er pent <3
Skulle nesten ha filmet det for dere...

Etter dette skulle jeg egentlig se Major Label fra finland, men som Krish sa, så var de litt bråk...og det virket jo som bra bråk, men jeg ville heller bruke tiden på annen musikk. Så jeg sjekket ut hva som var på, og fant noen andre finner!

I WAS A TEENAGE SATAN WORSHIPER (FIN) Mono - 2100
http://www.myspace.com/teensatanists

img6286


Her er det OGSÅ synd at jeg ikke hadde bilde, så jeg fant et på nettet! For noen karakterer. DRITkule. Utrolig show på scenen, med unntak av hun som spilte på synthen, og det var egentlig bare kult at hun stod stille og var så "careface" mens de andre lå over hverandre og spilte. OG de hadde en sang som het Skeletor! Konge! Jeg er FAN! YAY!
SJEKK DE UT!

Og ja, jeg vet at disse høres ut som de er mer vræl enn Major Label, men det var de ikke! Det var rock/elektronika med synth, and I loved it! Veldig positivt overrasket. Hadde hørt av "groupie-jentene" til Jarle at de faktisk var kule, og det VAR de. Beklager at jeg ikke husker navnet på de jentene, det er dårlig av meg...Møtte de på trikken ned fra Soria Moria igjen! De skulle prøve å komme seg på Mono for å se Manatee, men vet ikke om de kom inn...tror de var for små kanskje hvis det var vakt når de kom.

PONY AND THE PIRATE Dagbladet Teltet - 2130
http://www.myspace.com/ponythepirate

Fikk desverre ikke bilde HER heller. DUMME mobil...Skulle ønske jeg var Ando i heroes akkurat da, så kunne jeg ladet telefonen min på stedet. Min plan var nemlig å blogge alle konsertene med bilder...velvel.
Kjempebra konsert i alle fall! Ikke rart de er Årets Urørt! Stor gjeng og bra samspill! Jeg trodde egentlig det var siste konserten jeg rakk før toget, men så fant jeg ut mens jeg så på at det gikk en time senere, så da fikk jeg slappet av litt=)
Disse vil jeg gjerne se mer av!

Side jeg hadde litt mer tid, og ikke hadde krysset av noe i planen før senere på kvelden når jeg likevel ikke var der lenger )= så måtte jeg finne noe tilfeldig.
Jeg dro til kongressenteret igjen og sjekket der

Det ble da NORMA SASS som er årets Zoomvinner. Jenterock!
http://www.myspace.com/normasass

 og TURBOWEEKEND fra Danmark som jeg hadde hørt var bra. OG det VAR de. Veldig kule live, men til min skuffelse ikke så bra når jeg sjekket de opp på myspace etterpå.  Her fikk jeg faktisk tatt et par bilder før mobilen igjen døde (egentlig irriterende å vite at jeg kunne klart å ta bilde av de andre bandene også).
http://www.myspace.com/turboweekend

dsc01210

De jeg ikke fikk sett pga nsb som har alt for tidlige tog hjem var:
- The Whitest Boy Alive (med Erlend Øie fra Kings of Convinience)
- My little Pony
- Lindstrøm
og evt.
- Superfamily
- Manatee Racket
- Montèe
++
Mange av de her spilte samtidig da, men med superspeed eller Hiro krefter kunne jeg vel klart det. Hvertfal noen av de kunne jeg sett et kvarter her og et kvarter der!
Dumme tog.

Har uansett som sagt, hatt en FANTASTISK helg, som har blitt en utrolig bra avslutning på min uke med avskjeder her i Norge. Takk igjen til Chris, og såklart Maria som har vært kjempehyggelig mot meg i helgen!

I den sammenheng må jeg få nevne onsdag da jeg og noen av de næreste vennnene jeg har her i Tønsber var ute og spiste på Peppes og dro hjem på litt sprudlevin, øl og Sagamester/jagameister/jägermeister/horedritt etterpå.
Det var en KJEMPE koselig kveld, og jeg hadde veldig vondt i magen etterpå, Men god-vondt i magen, på grunn av latter! Takk for en super kveld dere=) Veldig koselig at alle kom, blir rart å flytte fra dere, kommer til å savne dere og alle andre her og ellers!

7 kommentarer

Lasse Endresen Olsen

23.feb.2009 kl.12:20

så du ikke meg på MATIAS TELLEZ konserten når jeg måtte løpe opp på scenen for å gi han en ny jack kabel og han klarte å slå gitarhodet rett i hodet mitt. takk for den. hehe. nei det er ikke rart du ikke så mye. jeg sto på siden hele tiden. utenom changeover og litte grann under konserter når artistene blir litt ivrige og slår mikrofonene i uposisjon. fjorden baby var forresten suuuuuuper rusa allerede på soundchecken. da var john olav og gjengen eller hva de het og the new wine som spillte etter mye bedre

ChristineWendelBLOGG

23.feb.2009 kl.13:53

Shit.. Snakk om TURBOHANNE! Imponert og misunnelig over alle konsertene du fikk med deg! Onsdagen var veldig koselig om jeg hadde litt vel mye lattekrampe i forkjølelsesrus.. Good times, blir rart at du skal fordufte til andre siden av jorda.. Hmmm..

Onkel Øyvind

25.feb.2009 kl.00:02

Beste blogginlegget ditt ever Hanne. Storkoste meg når jeg leste dette. Kan ha noe med innholdet å gjøre også.Flott at du koste deg og fikk sett masse bra artisterier.Håper jeg får sett deg før du reiser på fredag Jobber natta nå, så det kan være at vi ikke møtes før du drar. I så fall må du ha et behagelig døgn på fly :)NB! Utrolig å lese at du faktisk klarte å unngå en hanne-skal-rekke-alt-på-en-kveld runde. Ulikt deg. Du som er en sånn jeg-går-over-lik-for-å-få-med-meg-mest-mulig-på-kortest-mulig-tid

Hanne

27.feb.2009 kl.04:39

haha...ja, jeg må ta litt hensyn til andre noen ganger også:PHadde nok dratt på begge hvis ikke Jannicke var med og hadde vært på senere konserter hvis jeg ikke sov hos de kameratene mine i oslo.Jeg reiste på onsdag jeg, er i NZ nå på internettocafe

Onkel Øyvind

27.feb.2009 kl.07:20

Jeg fant ut det, når jeg leste siste blogginnlegg :DSer jo ut som du har fått ett trivelig sterilt rom da (trenger du sååå mye plass da)Litt artig at de har giddi å kle om den dokka de bruker i illustrasjonsfotoene. Og TV'en var genialt plassert. NOT

Eivind Henriksen

01.mar.2009 kl.00:52

Herlig Hanne..........!!!Turbo på eller spiser du for mye sukker? Skjønner ikke at du klarte å få med deg alt. Vi gleder oss til å ha deg som ungdomsansvarlig i Tønsberg Roots Club. Tror du kan løfte den yngre delen opp til nye høyder selv om du akkurat nå går med hodet ned på den gærne sia av jorda! Fiks Mastergraden kjapt og kom hjem for å hjelpe det unge musikklivet i Vestfold videre. Vi trenger deg! Hilsen Eivind

Chris Aanvik

06.mar.2009 kl.12:39

Enig med folka over. Bra blogg, og veldig hyggelig lesning:)Også enig med Eivind... Fort deg hjem til Tønsberg!!!C

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

23, Lardal

Freelance grafisk designer. Studerer for tiden en BA - Grafisk Design i Auckland, New Zealand. Tar gjerne på meg designoppdrag av de fleste slag (trykk, web etc). Send e-post til comatosedesign(a)gmail.com om det er interesse. Hjemmeside: www.comatosedesign.com

Norske blogger

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits