Operaplakater!

Vi på Mediedesign var så heldige og fikk delta i en konkurranse arrangert av Norske Serigrafers Forening hvor vi skulle lage et plakatdesign i forbindelse med åpningen av den nye operaen.
Vi hadde da en begrensning som gjorde at vi kun kunne bruke 3 farger.
Jeg endte opp med fire forskjellige forslag, men vi fikk desverre bare lov til å sende inn ett hver :/

Tar gjerne imot konstruktiv kritikk på disse her!
Vel bekomme:p

operakulturoperaplakathannesoriamoriaoperabrudeferden til bjrvika


Kan gjerne også forklare litt hva jeg har tenkt rundt alle motivene:

Nr1: Dette er den første jeg laget (den med sort bunn). Her ville jeg abstrahere både balletten og operaen.
Derfor lagde jeg en veldig enkel form med få streker på ballett danseren. Posisjonen ballettdanseren er i er hentet fra "Den spanske dansen" i Tchaikovskys "Nøtteknekkeren" som er en kjent ballett.
Lydbildet er hentet ut fra Mozarts "Tryllefløyten" som på sin side er en kjent operaoppsetning.

Nr2: Dette er den andre jeg laget. Også abstrakt, men ikke så mye som den forrige kanskje. Her har jeg brukt en ballettdansers grasiøse armer, og plassert en "O" for opera i øverste høyre hjørne. Denne symboliserer også en operasangers åpne munn. Fargene her symboliserer også at operaen er for alle uansett hvilken samfunnsklasse eller rase du tilhører.

Nr3: Denne laget jeg da jeg satt meg ned for å tenke på hvordan jeg kunne få frem at operaen skulle være folkelig. Jeg hentet ut Askeladden fra Th. Kittelsens "Soria Moria", og plasserte han på operahuset. Den ble veldig artig syntes jeg, derfor var det litt kjedelig da jeg senere fant ut at akkurat den figuren var blitt brukt på en liknende måte i en tidligere konkurranse fra Serigrafiforeningen med tema unionsoppløsningen fra 2005.

Nr4: Da jeg ikke kunne bruke Askeladden, så ville jeg hente ut et annet motiv fra kjent norsk kunst. Hva passer vel da bedre enn "Brudeferden i Hardanger".
Etterhvert  ble denne plakaten bare noe jeg gjorde for moroskyld, i og med at den ble så klisjèfylt som det går ann å bli. Så derfor puttet jeg en "Elg i solnedgang", eller rettere sagt en "elg i operaoppgang" på taket på Operahuset i Bjørvika. Vips "Brudeferden i Bjørvika og Elg i Operaoppgang". Eller noe i den duren!

4 kommentarer

Daniel Heggelid-Rugaas

28.apr.2008 kl.01:39

Jeg likte plakatforslagene 1-3 veldig godt, og tanken bak 2'ern var jo helt super!

Jannicke

28.apr.2008 kl.10:50

Synes den første vra best!! Alle var kjempebra, men den var skikkelig stilig.. Et blikkfang.. Hvem sendte du inn?

Vegard

09.mai.2008 kl.23:59

liker 1 og 3 veldig godt!! utrolig tøffe!

Hanne

11.mai.2008 kl.21:49

Takk=) Skulle gjerne ha sendt inn alle sammen.

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

23, Lardal

Freelance grafisk designer. Studerer for tiden en BA - Grafisk Design i Auckland, New Zealand. Tar gjerne på meg designoppdrag av de fleste slag (trykk, web etc). Send e-post til comatosedesign(a)gmail.com om det er interesse. Hjemmeside: www.comatosedesign.com

Norske blogger

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits