MusikkMusikk inspirerer meg mye. Jeg hører nesten alltid på musikk mens jeg arbeider, og det får meg til å jobbe bedre. Jeg lytter ikke nødvendigvis til musikken, men har den i bakgrunnen. Noen ganger lar jeg meg bevisst inspirere av musikk, mens andre ganger blir jeg inspirert av den bare fordi den er der.
På skolen hører jeg for tiden mest på chillout på en nettradio kanal som heter Digitally Imported (www.di.fm).
Uike genre musikk, gir ulik type inspirasjon. Og det er i grunnen ikke så rart i og med at det er stor variasjon i uttrykk på musikk. På samme måte som det kan være forskjellig utrykk i ulike arbeid som man lager innenfor mediedesign eller annen kunst.
Gunnen til at jeg synes det er bra å høre på chillout er fordi at det stort sett er instrumentalmusikk, og at man da ikke blir distrahert av teksten i en eventuell sang.

Da jeg gikk på tegning, form og farge lagde jeg for eksempel et bilde hvor jeg lot meg inspirere av Nirvana. Jeg brukte to av bandets medlemmer; Kurt Cobain og Krist Novoselic. Jeg hadde ikke som mål å lage noe fotografisk likhet av dem, men å heller fange stemningen i en av låtene deres med farger. Hentet inspirasjon fra Something in the Way , og brukte mange blåtoner i bildet. Jeg hentet til den oppgaven også inspirasjon fra ekspresjonismen, hvor de utrykkte følelser med farger.

I tillegg så er det inspirerende å se på ulike coverdesign, konsertplakater, hjemmesider og lignende relatert til musikk.

coldplayxyhivesmainbtthis binary universe

Bilder fra:
http://www.rocknroll.net/gallery/2004/hives_main.jpg
http://images.amazon.com/images/P/B0008GG9UQ.01._SCLZZZZZZZ_.jpg

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

23, Lardal

Freelance grafisk designer. Studerer for tiden en BA - Grafisk Design i Auckland, New Zealand. Tar gjerne på meg designoppdrag av de fleste slag (trykk, web etc). Send e-post til comatosedesign(a)gmail.com om det er interesse. Hjemmeside: www.comatosedesign.com

Norske blogger

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits