Tim Sale (1956 - )


Tim Sale er en tegneserieillustratør fra New York i USA.
Han gikk først på The University of Washington i to år, han fant ut at dette ikke var noe for ham, og flyttet tilbake til New York for å gå på The School of Visual Arts. Men, han ble aldri ferdig med denne skolen heller.
Han reiste til Seattle hvor han hadde mange forskjellige jobber. En stund hjalp han søsteren sin, Maggie, i The Gray Archer Press.
Men i 1983 begynte han igjen å illustrere tegneserier. Etter noen år begynte han å jobbe for San Diego Comic Con, hvor han møtte Matt Wagner, Diana Shultz og Barbara Randall. Det var Barbara som introduserte Sale for Jeph Loeb, og siden den gang har de to hatt et nært samarbeid, som er det Sale er mest kjent for.
Det de to har gjort sammen er; Superman For All Seasons, Batman: The long Halloween, Batman: Dark Victory, Catwoman: When in Rome, Batman: Haunted Knight, Solo #1, Daredevil: Yellow, Spider-Man: Blue, Hulk: Gray og Challengers of the Unknown. Med andre ord, veldig mye fra de godt kjente Marvel Comics.

Et annet sted som folk kan ha sett arbeidet hans er i TV serien Heroes, som i Norge går på NRK3. I serien ser man en rekke malerier som karakteren Isaac Mendez lager av fremtidsvisjoner han får. Tegningene til disse er det Sale som har laget. Sale er fargeblind, så fargeleggingen er gjort digitalt av Dave Stewart. I etterkant er de printet ut på lerret og spent opp. Fonten som brukes noen steder i serien er i tillegg basert på Sales håndskrift.

Tim Sale/Jeph Loeb/Dave Stewart

paintingisaacsimonehulksalespidermanblueBilder hentet fra:
http://www.lambiek.net/artists/s/sale_tim/sale_spider-manblue.jpg
http://rilo.wordpress.com/2007/06/page/3/
http://randompanels.blogspot.com/2007_03_01_archive.html

Én kommentar

27.okt.2008 kl.13:20

fuck you

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

23, Lardal

Freelance grafisk designer. Studerer for tiden en BA - Grafisk Design i Auckland, New Zealand. Tar gjerne på meg designoppdrag av de fleste slag (trykk, web etc). Send e-post til comatosedesign(a)gmail.com om det er interesse. Hjemmeside: www.comatosedesign.com

Norske blogger

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits