Design til DVD-cover "leaves falling" (arbeid 3)

Cover                                             Plate                            

dvdcovertrees2dvdcovertreescd


I dette DVDcoveret lot jeg meg inspirere av natur og japansk kunst.

Jeg hadde sittet å skisset noen grener og blomster da jeg holdt på med elektronika plakaten, og tenkte først på å lage et CDcover, men så pratet jeg litt med Jonas på TVproduksjon i midttimen og kom på det at siden han har det mest perfekte navnet for å bli en norsk regissør, så skulle jeg lage et DVDcover til en tenkt film som han kunne ha regissert en gang i fremtiden!

Så satte jeg i gang. Scannet inn skissene mine og tracet rundt dem med pentool og lagde dem med sort fyll slik at de skulle se ut som stiliserte silluetter.
Jeg hadde i utgangspunktet både en gren og noen blomster som minnet om kirsebærblomster, me jeg fant ut at de ikke fungerte så godt sammen, så jeg la bort blomstrene og fant ut at jeg heller fikk bruke dem en annen gang.
Jeg ville ha coveret i sorthvitt, og eksprimenterte litt med hvordan jeg kunne sette sammen grenene på en stilig måte. Det ble litt lite med bare trærne, så jeg fant ut at det hadde vært litt kult om jeg hadde noen fugler påden.
Jeg lagde først en veldig enkel en som jeg hadde i en liten størrelse og kopierte den slik at det så ut som en hel flokk med fugler. Bare at det egentlig så mer ut som flaggermus da jeg var ferdig. Så det syntes jeg ikke var noe fint.
Derfor bestemte jeg meg for at jeg skulle tegne en kråke, så jeg søkte litt på nettet og fant et bilde av en kråke som var helt perfekt. Så da brukte jeg heller den og tracet, igjen med pentool, rundt silluetten på fuglen, tok vekk stroken og lagde et sort fill, akkurat som på trærne.
Planen var egentlig å ha fler av denne også, men da jeg satte den på plakaten sammen med greinene mine, så fant jeg ut at det var mye stiligere med bare en!
Jeg skrev så på tittelen på filmen (som jeg for å være ærlig har stålet fra en av Xerxes låter, hvis jeg ikke husker helt feil). Jeg fant også på en liten tekst som skulle stå bakpå coveret. Jeg valgte å ikke skrive handlingen i den tenkte filmen. Det får være opptil Jonas når han lager den en gang i fremtiden ;) Han får i følge meg Oskar for den, så det er bare å sette i gang!
Da jeg hadde lagt på tekstene fant jeg ut at det ble litt tomt når hele flaten var hvit, så jeg la en sort bunn i den, og inverterte en av grenformene slik at den ble hvit på sort bakgrunn, i stedet for motsatt som på de andre formene.
Brukte litt av det samme på teksten som skulle stå på ryggen av coveret ved å la den ene delen av det ligge over den hvite flaten, og den andre over det sorte, og ha teksten i den motsatte fargen.

På CDplaten brukte jeg de samme elementene som på coveret, bare i en annen komposisjon, og ordnet det slik at teksten ble hvit der den kom over det sorte.
Det viste Wictor meg at man kunne gjøre ved å lage outline på teksten og merke den og det som lå under som den skulle inverteres over og lage en compund path.

Så lærte Bengt og Marius meg hvordan jeg skulle maske ut de delene av objektene som kom på utsiden av der som coveret og cd-platen skulle være. Det var ganske enkelt.
Lage en form over det man skulle ha med, merke alt - ctrl+click - make clipping mask. Får bare håpe jeg får det til neste gang jeg trenger det da:)

Én kommentar

Husbloggen

17.jan.2008 kl.09:47

bra cover, nå venter vi bare på at Jonas skal lage filmen:)

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

23, Lardal

Freelance grafisk designer. Studerer for tiden en BA - Grafisk Design i Auckland, New Zealand. Tar gjerne på meg designoppdrag av de fleste slag (trykk, web etc). Send e-post til comatosedesign(a)gmail.com om det er interesse. Hjemmeside: www.comatosedesign.com

Norske blogger

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits