Plakat til Elektronikafestival (arbeid 2)

electronicafestival

Her har jeg laget en festivalplakat i Illustrator for Elektronikafestivalen "At Worlds End"
Jeg lot meg inspirere av musikk, og da selvfølgelig elektronika, og har et enkelt og minimalistisk preg over stilen.

Det er en festival som fortsatt er i en tenkt fase, men jeg tror at det hadde vært veldig bra om planene hadde blitt til virkelighet.
Jeg fant i alle fall ut at jeg ville lage en logo og en plakat for å visualisere litt mer at det kunne blitt kult. Må vise litt engasjement ;)
Jeg lagde først logoen ved å endre på en font i illustrator. Da jeg hadde laget o´en i logonavnet, så fant jeg ut at den kunne bli et fint logosymbol for festivalen, og at den kunne brukes. Jeg har litt ulike forslag til hvordan logoen skulle se ut også, men jeg valgte å bruke teksten ren, og symbolet vedsidenav.

Jeg har gjort mye frem og tilbake på plakaten. Førsteutkastet var helt annerledes enn resultatet er nå i alle fall.
Jeg pratet litt med onkelen min, som er en av de som planlegger denne festivalen, og han fortalte at profilen til festivalen skulle være grønn - "miljøvennlig".
Det var etter dette at jeg begynte på den nye. Og det var i grunnen bra, for den første ble kul, men denne er mer "elektronika" på en synes jeg.

Jeg fant først en grønnfarge som jeg syntes var kul, og la inn et punkt med en gul gradientmesh i venstre side på plakaten for å få litt variasjon i bakgrunnsfargen.
Så eksprimenterte jeg litt med pentool og blendmode for å få til den multilinjeeffekten (ord lånt av Melk) i bakgrunnen. Jeg la så en gradient på den fra grønt til gult, og endret på stroke størrelsen slik t den var tykkere på den ene siden enn den andre.
Jeg eksprimenterte også mye med fargen på logosymbolet. Først var det grønt og lå som et vannmerke i bakgrunnen, og multilinjeeffekten var i en bølgeform og lå over den. Men det funket ikke, det ble veldig kjedelig. Det funket ikke med noe tekst til det heller når det var sånn. Jeg prøvde med ulike former og farger i linjene, og annen farge på gradientmeshen, annerledes plassering, annen farge og font på teksten jeg skulle ha på, og i det hele tatt! Ingenting funket...

Fant derfor ut at jeg skulle legge det fra meg litt (veldig lurt noen ganger! godt tips!), og åpnet den dagen etter. Da eksprimenterte jeg litt med multilinjeeffekten og vips! så var den kul, og med en gang jeg hadde fått til den, så så jeg at både begge logoene burde komme frem på en annen måte, så jeg lagde dem hvite (der det står at worlds end var tidligere sort).
Deretter testet jeg igjen på litt plassering og fontvalg på teksten som står over, og fant ut hvordan jeg ville ha det.
All teksten i "informasjonen" på plakaten er i lowercase helvetica, med unntak av "2009" som er i Century Gothic (samme font som i logen).
Har passet en del på å plassere elementene i plakaten i en bra komposisjon, slik at det visuellt sett skal se ok ut.
Gylne snitt, diagonale retninger (som går oppover, viktig for å fremheve at noe er positivt)...det henger nok litt med fra tegning, form og farge alt det der.

Ble fornøyd med denne plakaten, den fikk et sånt uttrykk som jeg ville at den skulle få. Så det er bra!
Ta en kikk ;) (bildet kommer i større versjon når man trykker på det).

2 kommentarer

Husbloggen

17.jan.2008 kl.09:49

Liker den plakaten din veldig godt. Skikkelig bra utseende på den også passer den jo godt til festivalen.

Hanne

18.jan.2008 kl.15:03

takktakk=) fornøyd med den selv óg!

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

23, Lardal

Freelance grafisk designer. Studerer for tiden en BA - Grafisk Design i Auckland, New Zealand. Tar gjerne på meg designoppdrag av de fleste slag (trykk, web etc). Send e-post til comatosedesign(a)gmail.com om det er interesse. Hjemmeside: www.comatosedesign.com

Norske blogger

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits