Alba i Art Nouveau (arbeid 1)

nouveaualba


I dette arbeidet har jeg latt meg inspirere av Art Nouveau, og muligens et lite snev av Pop Art.
Jeg fant et bildet på nettet av Jessica Alba, og tracet deretter hele henne med pentool i Illustrator.
Jeg lot noen av linjene ha tykk stroke, og noen tynnere. Dette hentet jeg inspirasjon i fra tegningene til Alphonse Mucha.
Første gangen som jeg hadde tracet rundt hele kroppen og teppet, så skjedde det noe galt med illustrator, og alt lukket seg uten at jeg hadde lagret. Dumt av meg. Men egentlig litt lurt også. For det gikk mye fortere enn første gang, og jeg hadde bedre teknikk også. Men likevel. Nå trykker jeg eple+s som OFTE. Hehe =) Man lærer av sine feil!
Videre fylte jeg i alle fall alle feltene jeg skulle ha farget i den fargen det passet meg, og lagde litt "glans" noen steder på kroppen for at det ikke skulle bli alt for flatt. Det gjorde jeg ved å lage noen former med pentool som jeg fylte med hvitt, og satte en gaussian blur på det. Det samme gjorde jeg der det er mørkere felter, for å få skygge, bare at der brukte jeg en dyp brun i stedet for den hvite.
Mønsterborden som ligger i bakgrunnen har jeg hentet fra noen filer vi har lagret på skolen. Den hadde mye mer detaljer og var utformet på en litt annen måte da jeg hentet den opp. Den hadde også andre farger. Så jeg fikset litt på den. Slettet noen elementer, endret litt på noen og satte de i en annen vinkel enn det de var i på orginalen.
Fikk et lite tips og fant ut at det gjorde seg med en liten del av denne dekorasjonen nederst i venstre hjørne også.
Jeg la bakgrunnen i lilla fordi at jeg ville at det skule stå i kontrast mot det blonde (gule) håret. Teppet var først helt hvitt, men det ble alt for hardt, så da laget jeg det i en gulere tone.
Jeg ble i alle fall ganske fornøyd med resultatet. Var ikke så lett med ansiktet, men det ble da fint det også til slutt.


2 kommentarer

Jannicke

15.jan.2008 kl.22:56

Veldig tøft Hanne!! Du er flink!!

Hanne

16.jan.2008 kl.08:43

takktakk =)

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

23, Lardal

Freelance grafisk designer. Studerer for tiden en BA - Grafisk Design i Auckland, New Zealand. Tar gjerne på meg designoppdrag av de fleste slag (trykk, web etc). Send e-post til comatosedesign(a)gmail.com om det er interesse. Hjemmeside: www.comatosedesign.com

Norske blogger

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits